НАЧАЛО ГЕРБ Училищата в Перник ще плащат по-малко такса смет благодарение на общинските съветници...

Училищата в Перник ще плащат по-малко такса смет благодарение на общинските съветници от ПП ГЕРБ

163
0
СПОДЕЛИ

< ![endif]–>

20131114_103441На последната за тази година сесия Общинският съвет на гр. Перник гласува намаляване на таксата смет за учебните заведения . От следващата година училищата ще плащат по 3 лв. на ученик. Местният парламент освободи от данъка за 2013 година Гимназията по минно дело „Христо Ботев”, където след миналогодишното земетресение беше преместена и гимназията по облекло и туризъм „Св.Иван Рилски” и Професионалната техническа гимназия „Юрий Гагарин”. До решението се стигна по настояване на групата съветници от ПП ГЕРБ. Сред основните мотиви за искането е, че в бюджетите на училищата няма предвидени  суми за заплащане на този налог.

„ Всяко гласуване на решение на Групата на ГЕРБ в ОС е предшествано от срещи и разговори на съветниците с хората, върху които гласуването ни ще рефлектира.Преди да предложим да бъде редуцирана такса смет за учебните заведения ние проведохме три срещи с директорите на училищата в Перник. Анализът на ситуацията показа, че  реално е невъзможно заплащането на Тези суми, тъй като училищата са бюджетни заведения, а в самите бюджети перо местни данъци и такси няма!”-обясни председателят на групата общински съветници от ПП ГЕРБ-Милена Миланова.

Темата провокира тежки спорове по време на сесията. Кметът на Перник Росица Янакиева настоя таксата да остане, като дори заяви, че ако съветниците отменят плащането й ще започне дело за анулиране на решението.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име