НАЧАЛО ГЕРБ Пламен Борисов: „Хората трябва да се пазят като дявол от тамян да...

Пламен Борисов: „Хората трябва да се пазят като дявол от тамян да не се ползват от услугите на незаконно назначения кмет на Богданов дол.”

135
0
СПОДЕЛИ

< ![endif]–>

plamen_borisov1.previewВ последния работен ден за миналата година, областният управител на Перник Михаил Михайлов назначи за кмет на Богданов дол Петър Теофилов. Беше ли необходимо това да се случи точно тогава?

Дори не е Михаил Михайлов, а новия му заместник Кирил Кирилов – бившия кмет на Богданов дол е този, който без да има правомощия е назначил временен кмет на селото. С други думи на подалия оставка кмет му се иска да си назначи наследник на поста. Заповедта за назначаването е входирана в Общинския съвет на 27 декември 2013 в 16.55. Очевидно г-н Кирилов знае, че няма правомощия да издаде такава заповед и вероятно се е надявал по време на новогодишните празници да изтекат сроковете за обжалване. Това обаче няма да го спаси, защото заповедта за назначаване като издадена от некомпетентен орган не може да породи никакви правни последици. Тази заповед е нищожна, което означава, че никой не е длъжен да се съобразява с нея.

Какво означава „нищожна заповед“?

Означава, че както областният управител не може да сложи бяла фуражка и да се прави на катаджия и да ви спира докато си карате колата по шосето, така не може да назначава и временен кмет. В закона са предвидени само две възможности това да стане, но те не са приложими в дадения случай. Едната е при образуването на нова община, а другата е когато с указ на президента са насрочени избори и действащия кмет се е кандидатирал отново, и то ако Общинския съвет не е избрал временен кмет, преди да му остават повече от седем дни от собствения му мандат. Нито една от тези хипотези не са налице.

Какви рискове крие това за хората?

Хората трябва да се пазят като дявол от тамян да не се ползват от услугите на незаконно назначения кмет. Например, ако двама души сключат граждански брак пред него, този брак също ще е нищожен, защото незаконния кмет няма качеството на длъжностно лице по гражданското състояние. Този „кмет“ не може да заверява пълномощни, нито да издава справки и удостоверения. Могат да станат неизброими поразии за хората. Затова ще посъветваме гражданите да се въздържат да се ползват от административните услуги на този „кмет“, за да не пострадат интересите им.

Кандидатурата на Теофилов беше разисквана на сесия на Общинския съвет на Перник, но тогава не беше постигнато необходимото мнозинство и кмет не беше избран. Защо съветниците от ПП ГЕРБ не подкрепиха тази кандидатура?

Защото имахме по-добро предложение – това на Васко Методиев, който участваше в надпреварата за кметския пост на редовните местни избори и е втори след вече подалия оставка избран кмет.

Въпреки това, очевидно някой иска да наложи точно Петър Теофилов за кмет.

В БСП като чуят за избори изпадат в паника. Те се пазят от всичко, което може да изложи на показ факта, че са загубили общественото доверие. Отсега ги е страх от предстоящите избори за Европейски парламент, защото на тях ще се види, че народа е загубил доверие в управлението им и ще трябва да подадат оставка.

Изборите за кмет на Богданов дол ще се състоят на 16 март 2014. Кой ще ги спечели?

Ще ги спечели по-добрият кандидат и това няма да е кандидата на БСП. Избирателите няма да простят на БСП, която се показа като партия на службогонците, които зарязват изборна длъжност за чиновническа. Местният лидер на БСП заряза поста си като общински съветник, за да стане шеф на асфалта, след като ни проглуши ушите, че асфалта не се яде. Кметът на Богданов дол напусна кметството, за да стане заместник-областен управител и бърза да издава нищожни актове. Вършат безсрамно всички грехове, които необосновано приписваха четири години на ГЕРБ. За ГЕРБ това е още една възможност да покаже, че е първа политическа сила и ние няма да разочароваме нашите привърженици.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име