НАЧАЛО ГЕРБ ПП ГЕРБ категорично осъжда поведението на председателя на Атака Волен Сидеров и...

ПП ГЕРБ категорично осъжда поведението на председателя на Атака Волен Сидеров и неговите депутати на летище „Варна“

139
0
СПОДЕЛИ

П О З И Ц И Я

на ПП ГЕРБ

gerb12 ПП ГЕРБ категорично осъжда поведението на председателя на Атака Волен Сидеров и неговите депутати на летище „Варна“. Абсолютно недопустимо е политически лидер или народен представител да напада и да се саморазправя с български гражданин. Подобни действия могат да бъдат определени като криминален акт.

От ГЕРБ сме учудени от мълчанието на всички компетентни органи по този грозен криминален инцидент. Особено притеснени сме обаче от липсата на каквато и да е позиция или коментар от страна на политическото и професионалното ръководство на Министерството на вътрешните работи. Алармираме, че подобно странно мълчание може да се тълкува като готовност да бъдат унищожени всички видеозаписи, заснели нападението на Волен Сидеров и депутатите му срещу български гражданин, за да може случаят да бъде потулен. За да не се случи това призоваваме министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев и ръководството на Гранична полиция всички записи от охранителните камери и на полицията, и на концесионера на летището да бъдат изцяло съхранени и използвани при разследването на криминалното посегателство срещу български гражданин. За да бъде гарантирано обективно и прозрачно разследване призоваваме всички пътници от въпросния полет и свидетелите на грозната сцена на летище „Варна“ да предоставят на медиите и на органите на реда всякакви снимки и видеозаписи, които са направили по време на инцидента в самолета и на аеропорта.

Очевидно българското общество все по-често ще става свидетел на ескалиращото в негативен план поведение на лидера на Атака Волен Сидеров и депутатите му. Подобна самозабрава на политически лидер обаче се оказва опасна за демокрацията и сигурността на българските граждани. Ето защо за пореден път ПП ГЕРБ настоява за оставката на Волен Сидеров като председател на антикорупционната комисия в Народното събрание. Освен това призоваваме управляващите политически сили да осъдят остро поведението на коалиционния си партньор, въпреки значението на „златният му пръст“ за стабилността на мнозинството и оставането им на власт. Призоваваме и всички компетентни органи в държавата за незабавно разследване на криминалния акт на летище „Варна“. В противен случай сцените с безчинстващи „наказателни отряди“ от самозабравили се политици ще се превърнат във всекидневие.

07.01.2014 г.

< ![endif]–>

< ![endif]–>

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име