НАЧАЛО ГЕРБ Общинските съветници от ГЕРБ-Перник направиха възможно собствениците на преместваеми обекти да получат...

Общинските съветници от ГЕРБ-Перник направиха възможно собствениците на преместваеми обекти да получат достъп до електрическа енергия

122
0
СПОДЕЛИ

< ![endif]–>

601063_10150992159474933_273301345_nГрупата на ГЕРБ в Общинския съвет на Перник и партньорите им от дясното мнозинство гласуваха изменение на наредбата за преместваемите обекти, за рекламните, информационни и монументално-декоративни елементи и за рекламната дейност на територията на общината. По този начин те изрично извадиха от приложното й поле преместваемите обекти които се намират в частни имоти. Досега тази наредба се използваше от енергоразпределителното дружество като основание за отказ за свързване към разпределителната мрежа и това пречеше на собствениците на каравани, фургони и други преместваеми обекти да получат достъп до ел. енергия. Приемането на изменението на наредбата беше осрещнато с бурни аплодидисменти от страна на гражданите, които присъстваха в залата.

Г-н Борисов, като зам-председател на ОбС-Перник как ще коментирате приетите промени в наредбата?

С това изменение поправихме една несправедливост и отживелица. Наредбата е приета някога, за да регулира поставянето на преместваеми обекти – павилиони и др. с търговска цел на обществени места, за което естествено се иска разрешение от кмета. Празнината в тази наредба, която не казва какво се прави, ако решите да паркирате караваната си в празния си парцел или да поставите там фургон, създава впечатление, че и за това трябва да искате разрешение от кмета, което е неестествено и ненужно. Сега изрично е казано, че такова разрешение не е нужно и доставчика на ел.енергия не може да ви откаже на това основание да ви доставя ток.

Какво ще се промени за жителите на с. Витошко и на община Перник като цяло?

На собствениците на имоти в изселеното някога село Витошко (или Попово) и на всички собственици на имоти в Община Перник, няма да им се налага да искат разрешение от кмета на общината да поставят преместваеми обекти в собствеността си и ще могат да получат по-лесно достъп до електрическа енергия. Това обаче не означава, че ще им бъде позволено да заустват отпадни води от тези преместваеми обекти свободно в природата. Всички останали законови ограничения продължават да действат и трябва да се спазват. Промяната е добра за тези, които спазват закона.

Защо досега това не се случи?

Вероятно не е имало политическа воля тази наредба да бъде написана така, че да е в угода на хората. Проблема беше изложен пред мен на приемен ден и бързо му намерихме решение, защото тода е в правомощията на общинския съвет. Искам сърдечно да благодаря на всички колеги, които гласуваха за изменението на наредбота.

Хората, които присъстваха на заседанието на Общинския съвет, приеха с аплодисменти решението. Явно отдавна са чакали това да се случи. Защо се радваха толкова много?

Явно досега не им е обръщано никакво внимание, защото радостта им наистина бе голяма. Няма да скрия, че и аз се радвах на тяхната радост, а всъщност единственото, което сме направили е, че си свършихме работата.

Общинските съветници от ПП ГЕРБ-Перник за пореден път доказаха, че работят за решаването на проблемите на хората. Кои са следващите стъпки в тази посока?

Поне два пъти в месеца, а често и повече има сесия на Общинския съвет. Всеки път вземаме решения в интерес на нашите избиратели. Е, не всички са толкова видимо полезни, както това, което коментираме. Сега най-важното, което предстои е приемането на бюджета на общината, но за него ще коментираме тепърва.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име