НАЧАЛО ГЕРБ Стартира инициативата на МГЕРБ-Перник „Дари книга, дай нов шанс на старата...

Стартира инициативата на МГЕРБ-Перник „Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека”

142
0
СПОДЕЛИ

< ![endif]–>

IMG_0619От днес в Перник стартира инициативата на младежката структура на ПП ГЕРБ-Перник  „Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека”. Целта е да бъдат събрани книги, които ще бъдат дарени на регионалната библиотека „Светослав Минков”. По този начин фонда на библиотеката ще бъде обогатен с четива, дарени от самите граждани на Перник. Първи в инициативата се включиха самите членове на МГЕРБ-Перник, които още рано сутринта занесоха избрани от тях книги в офиса на организацията в града. „Нашата инициатива има  за цел е да насърчи доброволчеството сред младите в България, като възможност за принос към обществото и средата, в която живеят и своеобразно училище за придобиване на практически знания, способности и умения.”-заяви областният координатор на МГЕРБ-Перник Денислав Захариев. Той допълни, че основната идея на инициативата ни е, че независимо от доходите, от времето, с което разполагаме, от възрастта и уменията ни, всеки от нас може да направи нещо полезно за другите и заради тях. „Всеки може да изпрати своето послание за добро, дарявайки време, умения, знания, жест, материално и нематериално.”-подчерта Захариев.

Всички желаещи да се включат в кампанията и да дарят книги, могат да го направят в офиса на ГЕРБ в Перник на ул. „Търговска” № 30, както и в офисите на ГЕРБ в останалите общини от област Перник. Книгите ще се приемат всеки ден в периода между 20 и 24 януари. Всички събрани книги, ще бъдат предадени на библиотеката „Светослав Минков” на 27.01.2014г. Представители на ведомството вече заявиха, че са изключително доволни от инициативата на младежите и с радост ще приемат дарението.

Кампанията „Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека” се провежда в рамките на инициативата на евродепутат Моника Панайотова „Доброволчеството – доброто в нас“, чиято цел е да насърчи доброволчеството сред младите в страната.

IMG_0620IMG_0620

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име