НАЧАЛО ГЕРБ Областното ръководство на ПП ГЕРБ-Перник дари книги за библиотеката в гр....

Областното ръководство на ПП ГЕРБ-Перник дари книги за библиотеката в гр. Трън

143
0
СПОДЕЛИ

< ![endif]–>

photo 1Областното ръководство на ГЕРБ-Перник дари средства, с които бяха закупени книги за фонда на библиотеката към читалище „Гюрга Пинджурова“ в гр. Трън. Щедрият жест е част от инициативата на МГЕРБ-Перник „Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека”. Книгохранилището в Трън получи необходими издания , които не са част наличните четива.

Дарението връчиха лично областният координатор на ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска, председателят на ОбС-Перник Владислав Караилиев, областният координатор на МГЕРБ-Перник Денислав Захариев и областният координатор на ЖГЕРБ-Перник Милена Миланова.

Директорът на библиотеката Сашка Иванова благодари за проявеното внимание и заяви, че всяка нова книга е едно богатство. „От името на ръководството на  библиотека към НЧ „Гюрга Пинджурова 1895“ най-искрено благодаря на ГЕРБ -Перник, за книгите, които любезно ни предоставиха като дар. Вярвам, че чрез тази инициатива ще се увеличи библиотечният фонд и ще имаме повече читатели. Като учител благодаря от името на децата,  знам  че нашите малки читатели ще се зарадват на новите и разнообразни книги. „-каза Иванова

Библиотеката в гр.Трън е създадена през 1895 г. Тя е основното документално книгохранилище в града и е най-големият общодостъпен информационен институт там – в нея се събира, съхранява и предоставя за ползване библиотечно-информационния фонд, състоящ се от над 20 000 библиотечни материали, който се допълва всяка година.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име