НАЧАЛО ГЕРБ Бойко Борисов: Няма дясноцентристка и нормална демократична партия, която да даде и...

Бойко Борисов: Няма дясноцентристка и нормална демократична партия, която да даде и час повече на това правителство

126
0
СПОДЕЛИ

Boiko_Borisov_3“Няма дясноцентристка и нормална демократична партия, която да даде и час повече на това правителство”, заяви днес в Народното събрание председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. В коментар на това, че „България без цензура” ще подкрепя правителството до изборите, Борисов посочи, че това е тезата на БСП и ДПС. „Нито за момент това не ме учуди като изказване. Къде е логиката 25 май да има избори и след 3 – 4 месеца пак държавата да харчи 20 милиона за нови избори? Какво ще се случи лятото – юни, юли, август, за да похарчим нови 20 милиона? Освен да се увеличи дългът и да се откраднат още пари от тази коалиция. Какво ще се случи, за да не са изборите 2 в 1”, коментира Борисов. „С този си отговор, се даде отговор и на основния въпрос, че тези депутати подкрепят БСП и ДПС. Няма абсолютно никаква логика да кажеш – май месец избори, септември пак. Още повече, да допуснем, че септември има избори и ново правителство – точно тогава това правителство трябва да направи новия бюджет на държавата. Това правителство ще влезе с 5-6 милиарда по-малко и с близо половин милиард и унищожен кредитен рейтинг не само на държавата, а и на НЕК”, подчерта председателят на ГЕРБ.

„Как тогава правителството ще си направи бюджета? И ще влезем следващата зима с правителство, което виси във въздуха. Отново тежки дни, отново пропуснати години за тази държава. Къде е логиката партия, която не се е явявала на избори, да държи парламентарното мнозинство на БСП и ДПС. При тези антилогични, неестествени състояния на държавата, нищо добро не ни очаква”, заяви Борисов.

„За да се провежда акция „Чисти ръце”, първо трябва да имаш чисти ръце“, посочи председателят на ГЕРБ. „Не можеш да ги миеш със сапун и да викаш – ръцете ми са чисти, а аксесоарите по ръцете да са ти за стотици хиляди лева и да си ги показваш по камерите. Никой не визирам. Като си ги показваш по камерите, хората ги гледат и виждат аксесоари за по 40-50 хиляди лева на предаване показваш. Какви чисти ръце?”, попита Борисов.

„Не могат да провеждат операция „Чисти ръце” хора, които в едно студио ги гледах – единият даже разбрах, че е кандидат за вътрешен министър, които гледат една снимка, а е видно, че там не е човекът, когото визират. Те го набеждават, че е той. Представяте ли си на тези хора да им дадеш да набеждават хора? Това ще стане като Гестапо. Те гледат снимката и викат – „Това е Борисов”, а то не е Борисов. Тези хора ли ще провеждат операция „Чисти ръце“. Тези хора отидоха и ме набедиха за офшорен бизнес и в същото време се оказа, че имам една-четвърт, която през 90-те години е била затворена. Как? Невъзможно е тези хора да го правят”, каза още той.

Председателят на ГЕРБ посочи, че с тези 500 милиона лева, управляващите ще подлъжат – с по 1, 2, 5 милиона на общините и след това ще чакат за няколко милиарда кофинансиране от държавата. „Това е основната ни разлика с БСП, ДПС и най-вече с този г-н Чобанов. Колкото повече се показва този човек, толкова дори Дянков ще домилее на населението”, посочи Борисов.

„В Плевен им дават 2 милиона за спортна зала. Само че спортната зала струва 13 милиона. Каква им е целта? Да откраднат тези 2 милиона през проектиране и плевенчани ще видят купища хартии – проект. В същото време, като дойде следващото правителство, ще зададат въпроса – защо ГЕРБ унищожават фирмите, защо не дадат 13 милиона сега на Плевен да направят зала? Откъде да ги вземат? За Варна – 30 милиона за Съдебна палата, само че тя струва 80 милиона. С тези пари ще направят подземията до първия етаж и след това ще кажат – ГЕРБ унищожава бизнеса, не дава другите 60.“, коментира председателят на ГЕРБ. „Затова, докато има още малко разум, ако има, в Орешарски, нашето предложение е това да се случи, но по европейски проекти в периода 2014 – 2020 година. С тези 500 млн. лева финансираме 20 % от проектите и другите 80 % си ги вземаме от Брюксел. В държавата реално ще влязат 2,5 млрд.”, посочи Бойко Борисов. „Кофинансиране за площадче, за тротоарче, за заличка – все проекти, по които европейски програми и тези кметове ще се научат, ще си кандидатстват и ще си ги спечелят. С тези парички, с които сега това правителство подлъгва кметовете, след това пак ще пищят като преди четири години – ама ГЕРБ убива бизнеса. Ама кой бизнес убиваш?! Ти си му дал 2 млн. лева, трябва някой да му даде 13 млн. след това. Как? От вашите пари, от нашите пари, няма как да стане”, заяви Борисов.

„Не случайно аз съм носител на всички полицейски ордени в света и всички големи служби в света са ме признали. Аз съм заловил толкова кокаин, хероин, амфетамин, колкото тези хора не са гледали филми за подобни операции“, заяви Борисов, който допълни, че с две ръце подкрепя всяка инициатива в борба с престъпността. „Затова си има съдебна система, прокурори, следователи, които се занимават с това нещо.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име