НАЧАЛО ГЕРБ МГЕРБ-Перник стартира инициативата „ДОБРО ЗА ПЕРНИК”

МГЕРБ-Перник стартира инициативата „ДОБРО ЗА ПЕРНИК”

250
0
СПОДЕЛИ

Младежката структура на ПП ГЕРБ-Перник слага началото на инициативата „Добро за Перник”. Идеята е да бъдат изчистени емблематични за областта места, където хората обичат да се разхождат в почивните дни. Инициативата ще бъде разделена на отделни акции, които ще се проведат през месеците април и май във всичките шест общини от област Перник. Освен да изчистят отпадъците, младежите от МГЕРБ са решили да помогнат и за озеленяването. Там, където е възможно те ще засадят цветя или дървета. Предвижда се и да бъдат поправени и пребоядисани счупени пейки и детски съоръжения за игра. Опазването на чистота и грижата за околната среда са сред приоритетите на младежите в ГЕРБ – Перник. Младежката структура традиционно организира подобни инициативи всяка година. Чрез тях те целят да направят града си по-чист и приветлив.

Надяваме се чрез нашите инициативи да направим така, че част от прекрасните кътчета намиращи се на територията на Област Перник да придобият един по-приветлив вид. Също така тези прекрасни места да бъдат представени на жителите и гостите на Пернишко, които може би не подозират за съществуването им. И не на последно място, надеждите ни са свързани с това, че чрез тях все повече наши съграждани ще бъдат спечелени за каузата на Доброволчеството.„-заяви областният координатор на МГЕРБ-Перник Денислав Захариев.

Първата от поредицата акции от инициативата „Добро за Перник се проведе в община Ковачевци. Там МГЕРБ-Перник и МГЕРБ-Ковачевци почистиха района около манастира „Свети Пророк Илия” и монтираха пейки и маса, на които туристите да могат да си починат. Втората акция ще бъде в Рударци, където младежите ще почистят района около църквата и ще засадят дървета. От МГЕРБ-Перник се надяват инициативата да даде пример на съгражданите им и те да станат по-отговорни към природата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име