НАЧАЛО ГЕРБ Депутатите Ирена Соколова и Лиляна Павлова са представителите на България в срещата...

Депутатите Ирена Соколова и Лиляна Павлова са представителите на България в срещата на Борда на Женската организация към ЕНП и Семинар за Европейските избори

131
0
СПОДЕЛИ

20140407_110841Депутатите от ПП ГЕРБ Ирена Соколова и Лиляна Павлова са представителите на България в срещата на Борда на Женската организация към ЕНП и Семинар за Европейските избори. На форума присъстваха делегати на всички страни членки. Срещата откри евродепутатът Дорис Пак, която представи доклад за дейностите на организацията от изминалата година. На форумът бяха обсъдени въпроси, свързани с актуалната политическа обстановка в Европа, както и предстоящите избори за Европейски парламент. Важен акцент в разискванията по време на срещата бе и участието на жените в листите за евроизборите.

След учредяването си през 2008 г. ЖГЕРБ е активен участник и партньор в политиките водени от ПП ГЕРБ. По време на мандата на ПП ГЕРБ, ЖГЕРБ активно се включиха в изпълнителната, законодателната и местната власт. От създаването на женската организация на ГЕРБ структурата е в постоянен контакт с хората, с граждански организации в малките и големите населени места.

20140407_110850„Женската структура на ПП ГЕРБ е изключително дейна организация, която е изградена на принципите на демократичността. През последните десетилетия жените все по- активно се включват в политическия и икономически живот на страната.”-заяви Ирена Соколова. Тя подчерта, че ЖГЕРБ се гордеят с множество мащабни инициативи с политически и социален характер, които са помогнали на много хора и са ги накарали да почувстват подкрепа и съпричастност.

Активната работа на Жени ГЕРБ включва и организиране на семинари, летни и зимни академии с всички структури на организацията в страната. Основните теми са образование, социална сфера,трудова заетост и здравеопазване.

Жени ГЕРБ подкрепя основните приоритети на Жени ЕНП-Жените като двигател на интелигентна, устойчива и приобщаваща европейска икономика; Равно представителство на жените и мъжете; Прекратяване на всички форми на насилие срещу жени и насърчаване на тяхното достойнство; Защита на равенството между половете в света.

20140407_124120

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име