НАЧАЛО ГЕРБ Пламен Борисов: ГЕРБ ще продължи да е първа политическа сила и след...

Пламен Борисов: ГЕРБ ще продължи да е първа политическа сила и след евроизборите

136
0
СПОДЕЛИ

plamen_borisov1.previewПламен Борисов е зам.-председател на Общинския съвет в Перник, член е на ПП ГЕРБ-Перник и автор на материала „Защо червените в Перник се правят на зелени“. В интервю за вестник „Вяра“ Пламен Борисов коментира актуалните обществени и политически теми в Перник :

Г-н Борисов, защо в Перник се е наложило мнението, че ВиК дружеството е подарено на ДПС?

Не се е наложило! Чувства се!

Управителят на ВиК Камен Каменов членувал ли е в ДПС, бил ли е бил във формация, близка до ДПС?

И управителите на БУЛГАРТАБАК, не членуваха в ДПС, но наптрапчиво цялата държава чувстваше, че изпълняват волята на тази партия. Но това беше отдавна, когато от БУЛГАРТАБАК зависеше живота на почти целия електорат на ДПС. Днес този челен опит се прилага към други държавни дружества със щедрото съдействие на БСП.

Какъв е проблемът с подмяната на тръбите под градския площад, трябва ли да се разкопава?

Проблемът е, че площада тъй или инак ще се разкопава, за да придобие вида, който още не сме видели и на картинка, а ВиК не желае да се охарчи да подмени 50-годишните стоманени тръби, които минават под него и които не се знае кога ще почнат да гърмят. По законите на Мърфи завърши ли се обновяването на площада (добро или лошо) този стар водопровод ще започне да се пропуква и тогава всички с ужас ще се питаме, защо тези тръби не се смениха при големия ремонт.

Защо общинските съветници в Перник си увеличиха толкова фрапиращо заплатите и въпреки гласуваното намаление пак изглеждат прекалено високи?

Аз твърдя, че и сега са малки – парите никога не стигат. Общинските съветници вземат решения за милиони и истерията със заплатите се раздухва от лобитата, които имат апетити за тези милиони. Те не искат народа да плаща прилично възнаграждение на своите избраници и да са независими от тези лобита. БСП се разкри като слуга на тези лобита. Никога не вярвайте на политици, които правят политика със заплатата си, защото така най-безсрамно ви казват, че въобще не разчитат на тази заплата.

Вие лично обмисляли сте да напуснете ОбС по примера на вече бившата съветничка Галина Асенова, на която й стана недуобно от високите заплати?

Аз не съм беглец. Аз нямам причини да напусна поста, на който са ме избрали моите избиратели. Предпочитам вместо да се предам и пораженски да напусна – да покажа на моите избиратели, че аз и колегите ми сме заслужили тяхното доверие. Само ако успее жалбата, която скоро ще внеса срещу постановлението на правителството на г-н Орешарски, което лиши Перник от подобаваща сума по програмата за развитие на регионите, ще изкарам заплатите и на този и на следващия Общински съвет.

Изобщо не вярвам, че Галина Асенова напусна Общинския съвет, защото щяла да взема висока заплата. Тя бе първата, която ни уведоми с колективен имейл, че коалицията на БСП, ДПС и Атака в сегашния парламент е изменила закона, така, че мизерните „заплати“ от 130 лева, които вземаше месечно всеки общински съветник да се увеличат. Нещо друго я е мотивирало да напусне, но какво точно – тя си знае.

Нерекъснато скачате срещу кметицата Росица Янакиева, всъщност дявола толкова ли е черен наистина? И няма ли поне едно нейно предложение, което да заслужава да подкрепите?

Росица Янакиева е силен, но вече залязващ политик. Аз скачах срещу лошото и управление, когато бе в стихията си и когато никой не смееше да скача срещу нея с подобаваща острота. Сега г-н Темелков безсрамно се прави на жертва, на кмета издигнат от собствената му партия. Вместо да си посипва главата с пепел да излезе и да признае, че са предложили на перничани лош кмет и да си понесат отговорността за това. Хич да не ми се прави БСП на опозиция и да пакости на перничани, за да срине собственоиздигнатия си кмет. Нека пернишкият избирател повече никога да не се лъже да избере кмет предложен от БСП, защото грешката му е гарантирана.

Кое предложение на сегашния кмет да бях подкрепил? За визуализираната пластмасова крепост ли или за невизуализирания площад? Подкрепих малките водни проекти на Драгичево, Батановци, Рударци и Кладница, даже лично се борих за тях, но кой от тях стана? – нито един. Подкрепих и водния проект на Перник, макар, че той бе направен само за 90 милиона, а можеше да е за 300 милиона – обяснението на г-жа Янакиева бе че трябва да е под 100 милиона, за да не ни проверявали от Брюксел – не е за вярване. За съжаление и този проект май ще пропадне – за да си отмъсти БСП.

Кой е най-серизония проблем на перничани?

Ценностите! Можем да сме бедни или богати, но без ценностите от времената, когато сме били последната непревзета от врага българска твърдина сме едно нищо. Ден и нощ мисля как да възкресим тези ценности на дедите ни. Всичко друго е суета. Ако се опрем на тези ценности, ще имаме лидери като Кракра Пернишки.

Ще остане ли в България гора при темпото,с което се изсича не само Голо бърдо, а и всички масиви в страната?

Хайде да не се разплакваме на фалшиво свирения от БСП реквием за изсечената гора в Голо бърдо. БСП управлява лошо! И за да не се взираме в лошото им управление и новите заеми, които ще плащат децата ни, постоянно ни инжектират някакви зловредни опиати, за да ни поддържат в истерия по искуствено създадени теми. И истерията с горите, както и тази със заплатите бе създадена и поддържана от БСП. Как не ги е срам тези червени лицемери, да се правят на зелени активисти. Да не си въобразяват, че сме забравили поразиите, които направиха със заменките на гори. Къде бяха те преди две години, когато един арогантен инвеститор искаше да построи завод за изгаряне на гора точно над Рударци на едно от най красивите места в Пернишко? Защо тогава не протестираха?

Протестите в срещу санитарната сеч в Голо бърдо не намирисват ли на политика?

Сигурно се шегувате, за да наричате вонята – мирис, а партизанщината – политика?! Факта, че БСП използва едно напълно законосъобразно действие по стопанисване на гората, за да се опитва да прави политика, означава, че им липсва каквото и да е въображение. Вероятно са се примирили, че скоро ще загубят властта и гората им трябва по-гъста, защото ще възстановяват партизанското движение. Тези хора май наистина са „хванали гората“ J.

Има ли шанс АБВ в Перник, при положение, че в него е Росица Янакиева?

Избирателя е този, който дава шанс, а шанс заслужава този който вдъхва надежда. Ако избирателя мисли, че може да си позволи да дава шансове на безнадеждни политици ще си плати цената за лековерието.

Коя партия ще събере най-много гласове в Перник на евровота?

Изобщо не се съмнявайте, че ГЕРБ ще продължи да е първа политическа сила и след евроизборите. Това което направи правителството на г-н Бойко Борисов за Перник може да се пипне и е приятно за гледане – магистрала, театър, университет … Това, което не направи правителството на г-н Орешарски за Перник нито може да се види, нито да се пипне, защото е едно нищо. Това което направи сегашния кмет за Перник и което може да се пипне – не е за гледане, като крепостта например.

Има ли местен проблем, по който ГЕРБ и БСП са на едно мнение в Перник?

И двете партии знаят добре, че БСП върши поразии, които ГЕРБ ще трябва да оправя като дойде отново на власт.

Остротата на политическото противопоставяне е толкова яростна, че пречи на правенето на добра политика. Ще имаме консенсус по важни теми, когато се опрем на ценностите, които са ни дали кураж да сме непревзимаемата българска крепост.


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име