НАЧАЛО ГЕРБ Пламен Борисов публикува на страницата си във Фейсбук позицията си относно искането...

Пламен Борисов публикува на страницата си във Фейсбук позицията си относно искането да бъде отстранен от поста председателя на ОбС-Перник Владислав Караилиев

151
0
СПОДЕЛИ

p_borisovЗам.-председателят на ОбС-Перник Пламен Борисов публикува във Фейсбук позицията си относно искането да бъде отстранен от поста председателя Владислав Караилиев. Ето какво гласи изявлението на Борисов:

Приятели,

на миналия Велики четвъртък, трябваше да има сесия на Общинския съвет в Перник, на която трябваше да се вземат много важни решения за общината ни. Тайно и задкулисно съветниците от БСП, ЛИДЕР, ПАТРИОТИЧНО ОБЕДИНЕНИЕ (зад което стои Димитър Колев), СДС и АТАКА внесоха като извънредна точка от дневния ред предложение за отстраняването на председателя Владислав Караилиев, без мотиви. Само факта, че вносителите на това предложение не си бяха прочели правилника предотврати създаването на ново мнозинство в Общински съвет Перник. Те бяха толкова ядосани, че пренебрегнаха интересите на общината и провалиха кворума, с което показаха че новото мнозинство ще се ръководи само от собствените си интереси.

Идната сряда това ново мнозинство, ще се опита отново да отстрани Владислав Караилиев от председателското място. Ако това отстраняване стане факт и новото мнозинство покаже съществуването си, аз ще подам оставка от поста заместник-председател на Общински съвет – Перник, за да дам възможност на новото безпринципно мнозинство да носи самостоятелно отговорността за работата на Общинския съвет. Аз съм избран на този пост от дясно мнозинство и ако новото ляво мнозинство стане факт, то аз нямам място в него и ще продължа да работя като обикновен общински съветник.

Перничани избраха да ги управлява дясно мнозинство в ОбС и ляв кмет. Който измени на избирателя си ще отговаря пред него.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име