НАЧАЛО ГЕРБ Съветници от ГЕРБ-Перник сезират комисията за установяване конфликт на интереси за удължаването...

Съветници от ГЕРБ-Перник сезират комисията за установяване конфликт на интереси за удължаването на концесията на пазара в кв. Изток

139
0
СПОДЕЛИ

p_borisovОбщинските съветници от ПП ГЕРБ в град Перник ще сезират Комисията по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси за решението на местния парламент, свързано с удължаването на концесията на пазара в кв. Изток.

„Кметът на Перник, която днес се скри от сесията на Общинския съвет предложи в деня в който изтича договорът за концесия на най-големия пазар в града, концесията да бъде удължена с още 20 години. Концесионерът ще плаща смешната цена от 200 000 лв. за целия период под формата на инвестиция, а годишният размер на вноската е само в размер на 85 000 лв. Това не е в интерес на перничани, тъй като всеки, който е виждал мястото е наясно, че там няма направени никакви инвестиции, това е подарък на един общински съветник , в рамките на провеждащата се предизборна кампания“, коментира решението кандидатът за евродепутат от листата на ПП ГЕРБ Пламен Борисов.

Общинският съвет в Перник взе решението за удължаване на концесията въпреки множеството опити на съветниците от ПП ГЕРБ докладната да бъде оттеглена. „Представителите на БСП, СДС, Атака, Лидер и Патриотично обединение гласуваха в подкрепа на новата концесия, която е изцяло против интересите на перничани“, посочи Пламен Борисов

„Няма как групата от ГЕРБ да се съгласи с това решение. По наша информация годишно пазара реализира приходи в размер на близо 300 000 лв. Простата сметка показва, че перничани са ощетени с близо 200 000 лв на година. За целия прериод на концесията това са близо 4 млн. лв. Всеки може сам да пресметне колко подобрения биха могли да се направят в полза на града и перничани- спортни и детски площадки, колко улици биха могли да бъдат асфалтирани. Пазарът прилича на огромно бунище и вместо да бъде отдаден на фирма, която би се погрижила за облагородяването му, той е подарен на същия концесионер. Освен, че решението е в ущърб на перничани, самото гласуване премина при грубо погазване на закона и правилника за дейността на Общинския съвет“, допълни Борисов.

Според него решението облагодетелства общинския съветник Петър Стоименов, който дори не е декларирал конфликт на интереси, а участва в процедурата по приемането на докладната.

Съветниците от ПП ГЕРБ ще сезират Комисията по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси . „Това е показателно за нивото на морала на тези партии на местно и на национално ниво. Всички подкрепили това гласуване показаха кое може да ги обедини- един груб икономически интерес , който е против интересите на гражданите, но обслужващ задкулисието , което овладя Общинския съвет в Перник на предходната сесия със свалянето на председателя Владислав Караилиев ”, заяви Пламен Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име