НАЧАЛО ГЕРБ Пламен Борисов: „Много от проблемите на българите могат да бъдат решени в...

Пламен Борисов: „Много от проблемите на българите могат да бъдат решени в Европейския парламент “

153
0
СПОДЕЛИ

IMG_7141„Официалното откриване на църквата „Свети пророк Йеремия е поредното доказателство, че ПП ГЕРБ, не смята да променя досегашната си политика – да строи. Освен магистрали и детски градини, ние се грижим и за българските храмове. Църквите са средища на духовността и благодарение на тях сме запазили българщината“,заяви кандидатът за евродепутат от листата на ПП ГЕРБ Пламен Борисов по време на освещаването на църквата „Св. Пророк Йеремия“ в с. Рударци. Той подчерта, че стремежът на ГЕРБ е да се погрижи страната да продължи да върви напред. „За мен този ден е много специален, защото Рударци е моето родно село и знам колко усилия и желание вложиха всички за построяването на църквата. Бяха нужни близо две десетилетия за завършването й и сега жителите да могат да се гордеят с нея. Благодаря на всички за помощта и съпричастието“, каза още кандидатът за евродепутат. Борисов допълни, че без помощта на ГЕРБ храмът нямаше да бъде завършен. Партията е дарила над 20 000лв. , както и различни материали, необходими за изграждането му. Борисов призова хората да не остават безучастни към случващото се в страната и да гласуват на изборите през май. „Много от въпросите и проблемите на българите могат да бъдат решени в Европейският парламент. Листата на ГЕРБ се състои от експерти и хора с много силна мотивация да работят за благото на България“, каза още Пламен Борисов.

IMG_7182

Официални гости на освещаването на храма бяха председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, водача на листата за евродепутати Томислав Дончев, кмета на София Йорданка Фандъкова, народния представител Ирена Соколова, областният координатор на ПП ГЕРБ –Перник Вяра Церовска, общински съветници от ГЕРБ-Перник, както и десетки членове и симпатизанти на партията. Ирена Соколова подари на храма уникална икона на „Св.Тодор Стратилат“, изработена по специална технология от местен иконописец. Кметът на Рударци Богдан Богданов използва случая да благодари на ръковoдството на ПП ГЕРБ за даренията и връчи на Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова благодарствени писма от свое име и от името на всички жители на Рударци.

Освен храма „Св. Пророк Йеремия“ в Рударци, с дарения на ПП ГЕРБ се реновира църквата „Св. Спас“ в радомирското село Друган. Партията е дарила средства и за ремонтирането на множество храмове пострадали от силното земетресение в Перник през 2012г.

IMG_7162IMG_6975IMG_7185IMG_7361IMG_7423IMG_7479

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име