НАЧАЛО ГЕРБ Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов присъства на официалното откриване и освещаване на...

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов присъства на официалното откриване и освещаване на храм „Свети Пророк Йеремия“ в Рударци

120
0
СПОДЕЛИ

DSC_1636Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов присъства на официалното откриване и освещаване на храм „Свети Пророк Йеремия“, който се намира в село Рударци, Община Перник. ПП ГЕРБ е дарила 20 000 лева за реконструкцията на храма. „Над 250 – 260 църкви, манастири, джамии, храмове са подпомогнати по време на нашето управление, с нашите кметове. Това е вяра, това остава с векове след нас и хората го приемат много добре. Тази църква е правена от 18 години и за последните две стана готова. Вие си направете извода защо е така“, обясни Борисов. „Като ги гледам комунистите в „Александър Невски” – тези, които ни забраняваха Великден, не ни пускаха в църквите преди 20 години, сега ходят да се кръстят в църквите, и се правят на набожни. Затова нашата партия, сме направили всичко, което е необходимо, но то все е малко, за това което трябва да се прави за църквата. Колкото сме по-вярващи, колкото сме по-силни, толкова духът и нацията са по-добре“, коментира председателят на ПП ГЕРБ.

Игуменът на Гигинския манастир отец Никанор благодари на Борисов и на ГЕРБ за дарените средства, които са направили възможен ремонта на църквата. „Ако нашият народ си пази вярата, няма от какво да се страхува“, каза отец Никанор.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име