НАЧАЛО ГЕРБ Пламен Борисов, кандидат за евродепутат от листата на ПП ГЕРБ: Моята...

Пламен Борисов, кандидат за евродепутат от листата на ПП ГЕРБ: Моята тема в отбора на Томислав Дончев е доброто правосъдие в Европа, а моята лична кауза – защитата на правата на децата.

208
0
СПОДЕЛИ

20140502_131331Кандидатът за евродепутат от листата на ПП ГЕРБ Пламен Борисов бе специален гост на традиционния събор в местността „Полянье“ в село Големо Бучино. Той се срещна с местните жители и разговаря с тях по важни за района теми. Освен кандидат за евродепутат Борисов е и общински съветник , а доскоро и зам.-председател на ОбС- Перник. „В качеството ми на общински съветник, заедно с всички колеги от групата на ПП ГЕРБ, винаги сме помагали на хората в отделните населени места като Големо Бучино. По настояване на кмета увеличихме бюджета на селото за 2014г. и предвидихме средства от общинския бюджет до края на годината тук да бъде построена и спортна площадка“, заяви Борисов.

Той разясни на жителите на Големо Бучино и основните приоритети на кандидатите на ГЕРБ за членове на Европейския парламент. „ГЕРБ е проевропейска партия и ние – излъчените от нея представители на българския народ работим за България и за интересите на българския народ в Обединена Европа. Всеки от евро отбора на ПП ГЕРБ е експерт в своята област и може да е изключително полезен на страната ни. Моята тема в отбора на Томислав Дончев е доброто правосъдие в Европа, а моята лична кауза – защитата на правата на децата. В областта на правосъдието Европейската народна партия вече поде сериозна инициатива – През месец декември 2013г. по време на дебат в пленарна сесия в Страсбург, свързан с пакета за икономическо управление (пакет 6) на ЕС, Председателят на ЕНП Жозеф Дол представи своя идея за „пакет 6“ в областта на правосъдието, ръководен от убеждението, че са необходими повече общи европейски политики за по-силна Европа. Мерките в „пакет 6“ за икономическото управление имат за цел наблюдение и контрол на страните членки в макроикономически план и за стриктното изпълнение на фискалните политики. Предвид положителните резултати от икономическия „пакет 6“, Председателят на ЕНП предлага да бъде създаден подобен механизъм, който да следи за независимостта на съдебните системи в държавите-членки а ЕС с цел да се гарантира върховенството на закона. На 11 март 2014 Комисар Рединг направи първата крачка в тази посока, представяйки новата рамка за справяне със системните заплахи за върховенството на закона. Рамката въвежда необходимите инструменти, позволяващи на ЕК на практика да защити интересите на европейските граждани от заплахи за върховенството на закона в Съюза при случаи на системен срив, засягащ целостта, независимостта, стабилността и доброто функциониране на институциите и механизмите, установени на национално равнище. Новият инструмент за ранно предупреждение позволява на ЕК да започне диалог със съответната държава членка, за да се предотврати ескалация на системните заплахи за върховенството на закона.“-разясни кандидатът за евродепутат.

Освен Пламен Борисов, официални гости на празника на с. Големо Бучино бяха областният координатор на ПП ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска, народният представител Ирена Соколова и общинските съветници Милена Миланова и Владислав Караилиев.

20140502_13114920140502_13301820140502_132543

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име