НАЧАЛО ГЕРБ Пламен Борисов: Като евродепутат ще работя за Eвропейски семеен кодекс

Пламен Борисов: Като евродепутат ще работя за Eвропейски семеен кодекс

128
0
СПОДЕЛИ

10153025_10201103608991025_8442445775439770413_n– Вие сте юрист, общински съветник и борец за правата на децата. Как обаче вие бихте се описали?

– Като обикновен преследвач на щастието. Убеден съм, че целта на живота на всеки един от нас е да бъдем щастливи. Затова се опитвам да променя света, така че щастието да стане по лесно за постигане.

– Защо искате да сте евродепутат?

– Това е един от начините да променя света така, че щастието да стане по-лесно за преследване. Познавам добре механизма, по който функционират европеските институции и един евродепутат разполага с безброй лостове да постигне целите, които си е поставил.

– Какво различава кандидатите за евродепутати от ГЕРБ от всички останали?

– Ние сме на страната на правдата, а правдата ни води напред. Ние нямаме нужда от негативна кампания, за да бъдем забелязани. Всеки от нас е способен да отстоява политиките на Европейската народна партия и освен това има привлекателна и магнетична лична кауза, която е в синхрон с тези политики.

– А с какво тази кампания е по-различна от останалите?

– Това е най-позитивната кампания, в която съм участвал. Силата на доброто е по-голяма, но по-трудна за овладяване. Негативната кампания е по-лесна, но е признак на слабост и отчаяние. Това е първата кампания, за която местните структури на ГЕРБ няма да похарчат и стотинка. Бюджетът на ГЕРБ Перник за тази кампания е нула лева. Аз съм си направил малък екип от талантливи сътрудници, които ме съпровождат при обиколките ми безплатно – изцяло на доброволен принцип.

– Какво е първото нещо, което бихте направили в ЕП, ако бъдете избран за евродепутат?

– Ще събера всички правителствени и неправителствени организации имащи отношение към правата на децата и ще организирам изготвянето на европейски регламент, който вече нарекох европейски семеен кодекс, който да гарантира правата на децата съгласно в рамките на свободата на движение на хора в Обединена Европа.

– Разбрахме каква би била каузата ви като евродепутат, а каква е вашата чисто човешка кауза?

– След като направя света по-добър и правата на децата ми са осигурени, да ги отгледам с любов и да остарея, като ги посрещам и изпращам с много радост.

– Г-н Борисов, вие сте последен в листата на ГЕРБ, но 14 000 души ви аплодираха както първия Томислав Дончев?

– Всеки един от седемнадесетте от отбора на Томислав Дончев може да бъде първи. Отборът на ГЕРБ е най-добрият.

– Вярвате ли, че избирателите ще ви сложат на първо място с преференции?

– Ако хората гласуват мажоритарно за мен и от последен стана първи, това със сигурност ще стане заради личната ми кауза за правата на децата, разделени от родителите си. Голямата част от децата на България и на Европа са деца на разделени родители или деца, разделени от родителите си.

– Какво ще кажете на хората, които ви подкрепят?

– „Проблемите на света не могат да бъдат решени от скептици или циници, чиито хоризонти са ограничени от очевидните реалности. Нуждаем се от хора, способни да мечтаят за неща, които никой не е виждал.“ – Това са думи на Джон Кенеди. Ако вярвате, че Кенеди е прав гласувайте с № 18, а ако вярвате и в моята кауза за правата на децата, отбележете със знак за преференция Пламен Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име