НАЧАЛО ГЕРБ Вяра Церовска: “Образованието е основен приоритет в управленската програма на ГЕРБ“

Вяра Церовска: “Образованието е основен приоритет в управленската програма на ГЕРБ“

178
0
СПОДЕЛИ

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Перник разговаряха по актуални проблеми в сферата на образованието с директори на училищата в града , от управителния съвет  на Съюза на работодателите в системата на Народната просвета.  По време на дискусията беше акцентирано върху  необходимостта от реализиране на реформа в сектора, която да спомогне за модернизиране на образователните системи. „Партия ГЕРБ има изготвен законопроект за средното образование. В него са предвидени мерки и повече средства за образование и наука. Ние искаме добре образовани деца и квалифицирани учители“, каза водачът на листата д-р Вяра Церовска.

IMG_4354Кандидатът за народен представител Ирена Соколова изтъкна, че подписаният колективен трудов договор от правителството на Орешарски няма финансово обезпечение.”За една година управление кабинетът „Орешарски“  спря всички реформи в образованието и ги замени с празни обещания. Подписаният Колективен трудов договор не е обезпечен финансово, договорени са мерки и условия, за които не са заложени средства в Бюджет 2015. ГЕРБ предвижда 60 милиона лева за детски градини, за извън класни занимания и занимания по интереси във връзка със стартирането на новия програмен период. За нас е важна последователната и непрекъсната квалификация на учителите, както и кариерното развитие на останалите специалисти в училище“, заяви Ирена Соколова.

„Образованието е предпоставка и за икономически растеж. ГЕРБ предвижда цялостно реформиране на образованието във всички нива с цел  да се повиши качеството на българското образование“, подчерта кандидатът за народен представител Емилия Грозданова.  По думите й осъществяването на връзка между средното образование и пазара на труда ще се случи чрез активно въвеждане на дуалната система „За да бъдат осъществени всички необходими реформи в сферата на образованието, трябва да постигнем стабилно управление. Затова гласувайте за ГЕРБ-партията, която изпълнява обещанията си“, призова кандидатът за народен представител Пламен Ангелов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име