НАЧАЛО ГЕРБ Председателят на комисията по бюджет и финанси в ОбС Ивайло Богданов: За...

Председателят на комисията по бюджет и финанси в ОбС Ивайло Богданов: За първи път община Перник има реален бюджет

172
0
СПОДЕЛИ

bogdanovЗа първи път в Перник приехме един реален бюджет, защото бяха намалени средствата в частта “Собствени приходи”. Голяма част от собствените приходи на общината ще отидат тази година за погасяване на старите задължения, неразплатени в годините и просрочени. Те са близо 7,5 млн.лв. Това е изключително амбициозна програма на кмета, но няма как да постъпим по друг начин и ние като общински съветници, тъй като старите задължения трябва да се платят.Целта е през 2016-та година общината да стъпи вече на един по-малък дефицит и да има повече средства в бюджета”- това каза след извънредната сесия на ОбС  председателят на постоянната комисия по бюджет и финанси – общинският съветник от ГЕРБ Ивайло Богданов.

По думите му тази година средствата в бюджета, предвидени за спорта са много ограничени- 140 хил.лв. За първи път обаче бяха гласувани пари за масовия спорт по кметствата- 40 хил.лв. От тях 20 хил.лв. ще отидат за масовия спорт в кметство Изток.

Останалите 100 хил.лв. ще бъдат разпределени между спортните клубове, след като бъде приета наредбата за спорта, уточни Богданов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име