НАЧАЛО ГЕРБ Кирил Ананиев: Много е важно да имаме политическа култура, за да вървим...

Кирил Ананиев: Много е важно да имаме политическа култура, за да вървим напред

94
0
СПОДЕЛИ

📍“Много е важно да имаме политическа култура, за да вървим напред. Имаме програма, имаме приоритети. Тя е остойностена, тя е реална, но без да се обединим като нация няма да успеем. Нужно е работещо правителство, което да продължи национално отговорните политики“. Това заяви водачът на листата на коалиция ГЕРБ -СДС за 14 МИР Перник Кирил Ананиев пред кметските наместници в община Брезник. Той беше придружен от Георг Георгиев и Емил Костадинов, които заемат второ и четвърто място в листата. На срещата присъства и кметът на общината Васил Узунов.
📍“Това което предлагаме е възможно да се случи. Ние сме направили финансовите разчети, за да може това да стане факт за следващите четири години. Предвиждаме
600 лв. средна пенсия, 1000 лв минимална заплата и 2000 лв. средна заплата. Целта на нашата програма е да бъдем в подкрепа и на младите хора и да създаваме условия за бъдещето им развитие“, посочи Георг Георгиев.
📍Той обобщи, че към настоящия момент БВП е 124 млрд. лв, който на практика е удвоен в сравнение с 2009 година.
Здравната криза е овладяна и всички сектори в икономиката работят. Запазихме потреблението си като фактор на икономически растеж. Безработицата се върна на нивата от преди кризата. Износът расте и вече реализира рекордни нива през месец март“, уточни Георгиев.

📍Бившият финансов министър допълни ,че се предвижда в края на четиригодишния мандат БВП той да стане 195 млрд лв.

„Това означава, че всяка година ние ще вървим с един ръст в икономиката между 5-6 процента, което не е постигано досега. Този ръст дава възможност за по -голямо преразпределение на финансовия ресурс на държавата“, заяви Ананиев.

📍“Програмата на ГЕРБ – СДС предвижда създаването на 30 мобилни поликлиники, на медицински центрове на колела, които ще стигнат до всеки и в най-отдалечените места в страната“, каза Емил Костадинов. Той обясни, че на същия принцип ще работят мобилни аптеки и стоматологични кабинети.
📍“Ще се включи нормативна промяна, според която във всички общински центрове да има аптеки. След като вече е изградена по-голяма част от инфраструктурата в страната, направиха се значителни стъпки в образованието –с увеличаване на заплатите и модернизиране на училищната база, следващ приоритет на правителство на ГЕРБ – СДС ще бъдат здравеопазването и социалните дейности“, каза още Костадинов.
Изборът е #ГЕРБ-#СДС
5️⃣👈

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име