НАЧАЛО ГЕРБ Кирил Ананиев ГЕРБ-СДС: Листата е от професионалисти в различни области

Кирил Ананиев ГЕРБ-СДС: Листата е от професионалисти в различни области

487
0
СПОДЕЛИ

„Убеден съм, че напредък може да има само там, където има сплотен колектив от професионалисти в различни области, хора с различни житейски практики и интереси. Нашата листа обединява всичко това и мисля, че можем да се справим през предстоящата кампания“, сподели пред журналисти Кирил Ананиев, който отново повежда листата на Коалиция ГЕРБ – СДС в Перник.
„Доказали сме до този момент, че това, което поемаме като ангажимент го изпълняваме. Независимо колко народни представители ще получат доверието на хората да отидат в парламента, ние ще преследваме през цялото време решаването на проблемите и приоритетите на жителите от област Перник да станат факт, за да може да се подобри жизненият стандарт на населението в региона“, категоричен е Ананиев.


Той заяви, че не е привърженик на страха и разделението. Според него трябва да се търси обединение на българските граждани в интерес на националните и регионални цели. ПП ГЕРБ има готови антикризисни мерки и програма за управление.
„Мисля,че сме една добре смазана машина, която знае как да се справя с проблемите и задачите. Убеден съм, че хората ще ни разпознаят като политическата сила, която може да се справи в този толкова труден момент за нашата страна. Затова се обръщам към тях с молба и с желанието да ни подкрепят с номер 32 в бюлетината“, призова Ананиев.

Ето и пълната листа на коалиция ГЕРБ-СДС – Перник.

1️⃣Водачът на листата Кирил Ананиев има богата професионална биография. Той започва работа в Министерството на финансите през 1980 г. Преминава през всички експертни длъжности, за да достигне до началник на Главно управление „Държавни разходи” и заместник-министър на финансите четири правителства в периода 1998-2017 г. Бил е също секретар по финансова политика в Администрацията на Президента на Република България (2009-2011 г.) и съветник към политическия кабинет на министър-председателя (2013-2014 г.).Назначен е за служебен министър на финансите на 27.01.2017 г. с указ на президента Румен Радев. От април 2017 г. отново е заместник-министър на финансите. Избран е за министър на здравеопазването на 10.11.2017 г. от 44-ото Народно събрание. На 24 юли 2020 г. е избран за министър на финансите от 44-ото Народно събрание. Избран е за народен представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание.

2️⃣ Георг Георгиев е вторият в листата за народни представители от Коалиция ГЕРБ-СДС в 14 МИР Перник. Той е член на ПП ГЕРБ от 2010 г. като започва своята работа в партията от районната структура на столичния район „Слатина“. През 2014 г. е избран за председател на Младежки ГЕРБ от Общото събрание на организацията. След предсрочните парламентарни избори, проведени през есента на 2014 г., е избран за народен представител от 24 МИР – София.През май 2017 г. Георг Георгиев е назначен за заместник-министър на външните работи в третото правителство на министър-председателя Бойко Борисов.

3️⃣Третият в листата е д-р Йорданка Александрова Костадинова от гражданската квота, завършила е Медицинския университет в София, специалност „Лекар по дентална медицина“. Кариерата й започва от 1989 до 1992 година като стоматолог във фирма „Стомана“. След това започва да упражнява професията си в частния си кабинет. От 1999 до 2005 г е главен секретар на Българския зъболекарски съюз. От 2012 до 2017 г. е управител на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Перник. От 2017 до момента е директор на Регионалната здравноосигурителна каса в Перник.

4️⃣Областният координатор на ГЕРБ – Перник инж. Емил Костадинов е четвъртият в листата. Той заемаше поста на областен управител на област Перник, след като беше избран от третото правителството на Бойко Борисов на 4 декември 2019 г до края на май 2021 г.Преди това на местните избори през 2015 г. е избран за кмет на кметство „Изток“ и управлява населеното място до 2019 г. От ноември 2010 до 2015 г. работи в Областно пътно управление – Перник, като главен експерт. Магистър е по специалностите „Автоматизирано проектиране в машиностроенето“ и „Икономика на транспортна фирма – транспортен мениджмънт“ във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“. През 2019 г. завършва магистърска степен „Стратегическо ръководство на сигурността и отбраната“ във Военна академия „Георги С. Раковски“. В Институт за политика завършва обучение „ Политически лидери“ и международно обучение „Млади балкански лидери“.

5️⃣Най-младият в листата Александър Александров се нарежда на петото място. Той е общински съветник в ОбС-Перник и член на Националното ръководство на МГЕРБ. Магистър по специалност „Маркетинг“ в Университет за национално и световно стопанство и Магистър по „Стратегическо ръководство на сигурността и отбраната“ във Военна академия „Георги С. Раковски“. Завършва успешно в Институт за политика обучение за „ Политически лидери“ и международно обучение за „Млади балкански лидери“. Експерт в областта на европейското финансиране. Занимава се и със земеделие в родния си край. Владее английски и немски език.

6️⃣На шесто място е Ивета Тодорова Боянова, завършила е Икономика, специалност „Счетоводство и контрол“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Професионалният й път стартира в Регионалната здравноосигурителна каса в Перник като финансов контрольор. Продължава в банковия сектор, където работи 17 години. От 2015 до декември 2019 година е директор на Дирекция „Местни приходи и такси“ в Община Перник. В момента е началник отдел „Общински приходи“ в район Искър, Столична община.

7️⃣Председателят на ОбС – Земен Стефан Маринов е на седмо място. От 1990 г. до момента той активно участва в политиката на страната и е член на СДС през цялото време. Занимава се със синдикална дейност. Повече от 25 години е в управлението на структурата на СРС „Подкрепа“ Перник. Шест мандата е избиран за общински съветник в Земен, три от тях е председател на Общинския съвет.

8️⃣Осмото място заема Христина Георгиева работи като педагогически съветник в СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ в Перник. Завършила е бакалавърска степен в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. По-късно се дипломира с магистърска степен „Политически мениджмънт“ в СУ „Св. Климент Охридски“, придобива и следдипломна квалификация „Педагогическа психология“. Народен представител в 45-ото Народно събрание.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име