НАЧАЛО ГЕРБ Дамите от ЖГЕРБ – Перник подариха книги на читалище за Деня на...

Дамите от ЖГЕРБ – Перник подариха книги на читалище за Деня на народните будители

100
0
СПОДЕЛИ

В Деня на празника на народните будители 1-ви ноември дамите от ЖГЕРБ- Перник обогатиха с литература читалището в брезнишкото село Сопица. Дарението включва книги различни по жанр и тематика. Идеята е с този скромен жест да се амбицират и подпомагат младите хора в малките населени места.
Секретар на читалище е Кристиян Ивайлов, който е само на 20 години, но има амбицията да промени и възвърне духа на местната културна институция.


„Кристиян е един съвременен млад будител, който с огромни усилия, желание и хъс прави така, че читалището да възроди традициите и културата в селото. За мен този млад човек може да бъде пример за всеки един от нас“, сподели Христина Георгиева – член на Националния изпълнителен съвет на ЖЕНИ ГЕРБ и кандидат за народен представител.
Тя изрази почит, уважение и възхищение към всички онези достойни българи – просветни дейци, революционери и обикновени хора, за онези непокорни, горди българи, които учеха как се обича България и как се умира за нея.


„Благодаря на женската организация на ГЕРБ за приятната изненада. Щастлив съм, че децата на Сопица ще имат възможността да се докоснат до толкова интересни книги. Скоро ще приключи и ремонтът на помещението, което е обособено за библиотека, и дарената литература ще бъде подредена и съхранена там“, коментира с усмивка Кристиян Ивайлов.
Своето възхищение към младия и амбициозен младеж изрази и водачът на листата ГЕРБ – СДС в Перник Кирил Ананиев. Той му пожела да продължава да работи със сърце и душа, защото вярва, че всяко време има своите будители.


„Поклон пред делото на книжовниците, защото България е жива благодарение на тях! Всяко време има своите будители. За нас днес това са хората, на които сме поверили най-ценното-децата си-учителите, възпитателите в детските градини и ясли, университетските преподаватели, културните дейци, съвременните творци, не на последно място-възрастните хора, които пазят мъдростта на времето и много много други. Нека бъдат честити! Нека пазим корените на българската духовност. Нека надграждаме с добро.“ С тези думи се обърна в Деня на народните будители Кирил Ананиев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име