НАЧАЛО ГЕРБ Перничани искат градинка в кв. „Изток“ да бъде отчуждена

Перничани искат градинка в кв. „Изток“ да бъде отчуждена

96
0
СПОДЕЛИ

Градинката при жилищния блок срещу Кауфланд в кв. „Изток“ да бъде отчуждена, за да се запази зелената площ. За това настояват обитателите на блока, които поддържат и облагородяват зеленото пространство, съобщи в залата председателят на групата съветници от ПП ГЕРБ Денислав Захариев.
Отчуждавана за строителство, през 90-те години на 20 в., в хода на поземлената реформа, градинката е възстановена на наследници и в момента е частна собственост. Водени са дела, които живущите в блока са загубили. Единственият разумен вариант е градинката отново да бъде отчуждена и да влезе в Програмата за управление и разпореждане с общинска собственост за 2022 г. и отново да бъде отчуждена, каза Захариев, позовавайки се на подписката на живущите в района. В края на годината, когато Общината приема основните си програмни документи за дейността през следващата, е най-добрият момент хората да научат становището на администрацията, допълни Захариев.
Той отправи и питане относно покрива на кметството в квартал „Калкас“, в сградата на което се намират и здравната служба, и детската градина.
„Покривът е в плачевно състояние и протекъл“, подчерта Захариев, и поиска да узнае дали до края на настоящата година Общината ще успее да отстрани проблема. Ако не се предприемат спешни мерки, сградата може да бъде напълно компроментирана.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име